Word On: Nieuwe woord-app


UnitedGames lanceerde afgelopen week een nieuw woordspel voor de smartphone. Deze app had binnen drie dagen al 10.000 actieve spelers en stond direct in de top 25 gratis apps in de Apple Appstore. In de social media wordt het reeds “de vervanger van Wordfeud” genoemd.

Word On is een nieuw woordspel van Nederlandse bodem, dat je om beurten met de tegenstander speelt. Het nieuwe spelprincipe is zo simpel te begrijpen dat het in één scherm wordt uitgelegd.
Met 7 letters van je eigen plankje vorm je een zo waardevol mogelijk woord op de vakjes op het speelbord erboven. Je scoort meer punten door de gekleurde vakken te gebruiken. De bruine vakjes verdubbelen en de blauwe verdrievoudigen de waarde van een letter. Het zevende, roze vakje geeft tien bonuspunten.

Een nog hogere score behaal je door de ‘gouden’ Word On bonusletters te gebruiken. Bonusletters die je niet gebruikt in een beurt gaan van de score van je nieuwe woord af. Gebruik je de bonusletters echter allebei, dan wordt je woordscore verdubbeld. Deze bonusletters ontstaan door letters op de twee donkerblauwe Word On vakjes te plaatsen. Deze letters schuiven door naar de tegenstander en worden diens gouden bonusletters.
Na elke beurt word je letterplankje opnieuw aangevuld. Degene die de meeste punten heeft verzameld als er geen nieuwe woorden meer kunnen worden gemaakt of als de letters op zijn, wint het spel.

Een behoorlijk strategisch spelprincipe: allereerst probeer je alle gouden bonusletters te gebruiken, daarnaast wil je je meest waardevolle letters op de gekleurde vakjes plaatsen en als het even kan geef je lastige bonusletters aan je tegenstander. Word On! Gratis beschikbaar voor Android en iPhone. http://www.wordongame.com/

Advertenties

3 gedachten over “Word On: Nieuwe woord-app”

  1. Ik denk dat Wordfeud deze app zal blijven overheersen. Woordenlijst technisch gezien is Wordfeud beter (www.wordfeudwoorden.nl).
    WordOn staat daarentegen in de kinder schoenen

  2. Wordon heeft toch net wat meer dan Wordfeud. ondanks dat ik het spel wordfeud tot in de treuren heb gespeeld ben ik overgestapt naar WordOn.
    Helaas merk ik echter dat er wel minder spelers zijn waardoor ik soms wat langer moet wachten op een tegenstander.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s