Boek: 50 jaar Top 40

Jammer genoeg net na de feestdagen, maar anders had deze beslist op mijn verlanglijstje gestaan. Het boek ’50 jaar Top 40′ verschijnt 2 januari 2015 bij Kosmos Uitgevers. Het verhaal van de Top 40 begon in 1965 op het zendschip Veronica. Willem van Kooten alias Joost den Draaijer had het idee van een hitlijst uit Amerika meegenomen in de hoop dat het hier zou aanslaan. En dat deed het! Vijftig jaar later is de Lijst der Lijsten nog steeds springlevend en toonaangevend.

Dat verhaal wordt beschreven door Martijn van Stuyvenberg, die in het boek een tijdsbeeld geeft van de ‘Lijst der Lijsten’. Maar dat niet alleen, ook de geschiedenis van de popmuziek in Nederland komt aan bod. Het boek bevat vele anekdotes, leuke wetenswaardigheden, opmerkelijke feiten en verhalen van BN’ers.

Artiesten van toen en nu vertellen over hun Top 40-momenten. O.a. Paul de Leeuw, Ilse de Lange, Anouk, Marco Borsato, Corry Konings, Anita Meyer en Golden Earring komen aan het woord. Maar ook de presentatoren van de Top 40 vertellen. Denk aan Lex Harding, Ferry Maat, Erik de Zwart en natuurlijk Willem van Kooten zelf.

50 jaar Top 40
Nederlands bekendste hitlijst van toen tot nu
Auteur: Martijn van Stuyvenberg
Prijs: € 19,99
ISBN: 9789021558271
Kosmos Uitgevers
Verschijnt op 2 januari 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s