Oude journalisten

Redactie dagblad De Pers is 1717 jaar oud
Tjonge wat een kans hebben ze voorbij laten gaan bij het samenstellen van de redactie van de Pers! Kun je met een totaal nieuwe krant beginnen, dan zou je denken dat ze dan met een frisse, jonge club redacteuren beginnen. Eindelijk de kans om de ballast van alle Nederlandse krantenredacties (die allemaal merendeel vol zitten met “oude knarren”) van je af te schudden en dan heb je zo’n personeelsbeleid: je neemt 51 mensen aan, die tezamen 1717 jaar oud zijn, oftewel een gemiddelde van 34 jaar. Waarom niet meer jonge honden van rond de 24 jaar? http://www.depers.nl/redacteuren.php

PCM hakt de knoop door: Nóg een gratis dagblad
Het wordt dringen op de Nederlandse markt voor gratis kranten. PCM Uitgevers is van plan binnen enkele maanden met een gratis dagblad te komen dat zich richt op de “internetgeneratie”. Deze nieuwe titel moet een plaats veroveren naast Sp!ts, Metro en de deze week voor het eerst verschenen De Pers. Maar is er wel ruimte voor zoveel gratis kranten en wat betekent dit voor de betaalde dagbladen?
PCM-topman Ton aan de Stegge wil in de Financiële Telegraaf van zaterdag nog weinig kwijt over de nieuwe gratis uitgave. “Het wordt een populair product dat niet vergelijkbaar is met de bestaande. Je zult dus een krant met veel beeld krijgen. Daarmee mikken we op de jongere generatie”, zegt Aan de Stegge. Hij voegt daaraan toe dat de krant er binnen drie maanden kan zijn.
http://www.dft.nl [Dit zijn berichten uit januari 2007 – 10 jaar Dagelinks.nl]

Plaats een reactie